JAG SKRIVER AV MIG OM SJÄLVKÄNSLA

  2009-11-09 / 00:40:25 / /


Man kan känna sig klok, smart, rolig, härlig, snygg och spännande med låg självkänsla, men bara så länge ingen annan kommer in i rummet som är klokare, smartare, roligare, härligare, snyggare och mer spännande än vad vi är. Så fort den här nya coola personen kommer in i rummet  förvandlas vi och känner oss korkade, puckade, tråkiga, ihärliga och fula. Vi känner oss bara bra så länge ingen annan är bättre. Andra med låg självkänsla tar tvärtom ingen plats alls. I klassrummet sätter de sig allting där det sitter flest människor, för att gömma sig i flocken.  Kanske vill de bli veterinärer men söker inte ens in till utbildningen, eftersom de tycker att det finns så många andra, viktiga och duktiga personer som borde gå där istället. Inte för att det tror att de själva klarar av utbildningen - det skulle räknas som en brist på självförtroende. Nej, de anser sig själva inte värda en plats eftersom alla andra är mer värdefulla och viktiga än de själva, och det är såklart inte sant ! Men så kan en person känna som har svag självkänsla.

Att se ner och snacka mycket skit om andra människor är yttligare ett tecken på att vi behöver träna upp våran självkänsla. Visst lite skvaller och spekulationer om kompisar och bekanta är såklart helt okej. Det är att lufta ut hjärnan bara. Men om du märker att du pratar illa om andra för att du lyfter dig själv, eller om du inte ens kan öppna munnen utan att det hoppar ut en massa elaka kommentarer om andra hela tiden, så får du se det som en varningssignal ! Förmodligen behöver du gå hem och öva lite självkänsla !

Det finns alltid folk som säger "Jag pratar inte skit om andra". - nej men hur tänker du då? Det är ju inte så mycket bättre om vi tänker massa skit om folk hela dagarna. När självkänslan är så låg att det bara finns självförakt kvar är det vanligt med olika typer av självskadebeteenden, till exempel att någon skär sig eller självsvälter. Andra agerar utåt och är kaxiga mot alla som de upplever som ett hot. De snacka skit om folk i sin omgivning, mobbar och slåss. Det här bottnar också i låg självkänsla.



jäjkööb

Bra skrivet! :)

Läääget med dej då?

2009-11-09 @ 01:08:50
URL: http://jeckuub.blogg.se/
Anonym

jättebra skrivet ! jag blir glad varje gång ett sånt här inlägg kommer :)

2009-11-09 @ 18:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious
RSS 2.0